...de, hogy maradjunk a magyarnál, legyen inkább tölcsérfánk.
A TLC TVcsatorna Konyhafőnök c.műsorának egyik epizódjában láttuk, (sajnos nem találtam meg a honlapon). Természetesen már ezt is a fánk szezon után. Rögtön elnyerte a tetszésünket, és annak ellenére, hogy az olajban sültek nem éppen a kedvenceim, beígértem a férjemnek.
Kicsit várnia kellett rá:-)
Nagyon egészségtelen,
nagyon hizlaló,
nagyon egyszerű, nagyon finom:-)
Amerikában, olyan, mint nálunk a lángos,
vagy a kürtős kalács. Minden "népi" összejövetelen sütögetik.
Természetesen ebből is rengeteg recept van
az interneten, több keverékéből született meg a saját változat.
Valahogy így:
25 dkg
liszt
1 tk. sütőpor
1 ek.
porcukor
1 nagy
csipet só
1 tojás
1 csomag
vaníliás cukor, vagy aroma
1 ek. alkohol( pl. rum)
reszelt citromhéj
Ezekből egy palacsintatészta állagú
masszát készítünk, és nem túl forró olajba, tölcsérrel adagoljuk.
Mikor szépen összeáll, pirosodik az alja,
meg lehet fordítani, és a másik oldalát is készre sütni.
Ízlés és igény szerint porcukorral,
lekvárral, gyümölccsel, vagy bármivel ehetjük, ahogy jól esik.
Mutatok egy "nagyüzemi" videót a
technikáról:-)
Speciális eszközök nélkül is működik.
Tölcsér helyett kancsó is megteszi, és nincs szükség keretre.
Arra kell figyelni, hogy ne legyen túl híg a massza, mert, akkor nem lehet "rajzolni" vele, összefolyik.
Gyorsabban megy, mint a mi csörögénk, mert nem kell gyúrni:-)
És van egy "kisüzemi" videóm is, tölcsérfánk háziasszonymódra:-)
Még egy link, ahol receptet fázisfotók egészítik ki.
Jó étvágyat! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése